CASTEL: DÜŞÜK GWP’Lİ SOĞUTUCULAR İÇİN GELECEĞE ÜRÜNLER VE ÇÖZÜMLER

03-01-2021 20:28
CASTEL: DÜŞÜK GWP’Lİ SOĞUTUCULAR İÇİN GELECEĞE ÜRÜNLER VE ÇÖZÜMLER

Düşük GWP (küresel ısınma potansiyeli) ve daha yüksek tutuşabilirlik özelliklerine sahip soğutucu akışkanlari giderek daha popüler olarak, tüm sektörlerde bir zorunluluk haline gelmektedir.

 

Kigali Anlaşması'nın yürürlüğe sokulması ve başta ASHRAE 34-2016 standardı olmak üzere yönetmelik kapsamının değiştirilmesi ile oluşan değişimlerin sonucudur.

 

Castel, bu tarihi değişime, tüm uygulamaları kapsamak için piyasaya iki ürün hattı sürerek cevap veriyor: POLYHEDRA ve GO GREEN.

 

İlk kez 2018 yılında MCE Fuarında sunulan POLYHEDRA serisi, örneğin yüksek basınçlar ve yüksek kompresör çıkış sıcaklıkları gibi, yanıcı soğutucuların (HC, HFO ve R32) kullanımından kaynaklanan ihtiyaçları karşılamak için uygun bileşenlere sahiptir. Tüm bunlar kullanım güvenliğine azami dikkat göstererek gerçekleştirilir. Ayrıca POLYHEDRA, monte edilen bileşenlerde herhangi bir değişiklik yapmadan, kullanılan soğutucu tipini gelecek yıllar içinde değiştirmeye imkan tanır.

 

GO GREEN hattı ise sadece CO2'ye (R744) ayrılmıştır ve bu gazın, K65 ve paslanmaz çelik gibi yüksek performanslı malzemelerle gerçekleştirilmiş bağlantılar sayesinde yönetilen tipik yüksek basınçlarında; 60 bar'dan 140 bar'a kadar çalışmak üzere tasarlanmış bileşenler içerir:

 

CO2 uygulamaları için ürün yelpazesi yakın zamanda 120 ve 140 bar PS’li (1427E ve 1428E resme bakın) solenoid valfler ve 150 bar'a kadar Pset’li emniyet valfleri (3061E) eklenerek genişletilmiştir.

 

Bu hat, ısı pompaları, ticari soğutma, özel veya endüstriyel hava koşullandırma sistemleri, nakliye gibi tüm teknolojik uygulamalar için uygun bileşenler sunar.

 

Bu yeni ürün serileri ile Castel, günümüzde kullanılan veya gelecek yıllarda kullanılacak soğutucudan bağımsız olarak, her türlü soğutma ve iklimlendirme uygulaması için ideal tedarikçi olarak öne çıkmaktadır. 

 

Ancak bazen katalog ürünlerinin ötesine geçmek gerekir. Castel teknisyenleri, ortaklarının geliştirme ve üretim sahalarını ziyaret ederek, yenilikçi çözümlerin belirlenmesine ve geliştirilmesine olanak tanıyarak kendi becerilerinden faydalanılmasına imkan tanırlar.

 

Dolayısıyla özel veya katalog dışı kullanımlar için, Castel, talep edilen uygulama için optimize edilmiş ürünler geliştirecek şekilde, müşterilerle işbirliği içinde tasarlanmış özel çözümler belirleyebilir. 

 

Basit müşteri/tedarikçi ilişkisinin ötesine geçen bu sinerji sayesinde Castel, ortak büyüme için güvenilir ve işbirlikçi bir partnerdir.

 

Tüm ürünleri içeren ve sürekli güncellenen katalog www.castel.it web sitesinden indirilebilir

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.